Het verhaal achter ROOTS

“Een christelijke datingsite? Hoe kom je daar nou bij?”

Die vraag werd ons geregeld gesteld de afgelopen maanden. Tja, net als vele andere ideeën, ontstond het idee heel spontaan, maar we wisten meteen dat het een idee was waar we iets mee wilden doen.

ROOTS is bedacht door twee oud-huisgenoten die allebei in het zelfde dorp opgegroeid zijn.
We woonden vrij dicht bij elkaar in de buurt en hadden een vergelijkbaar leven. We gingen allebei naar de muziekschool, zaten op turnen, bezochten wekelijks een kerk en fietsten elke dag naar Rotterdam om naar een christelijke middelbare school te gaan. Die moeten elkaar al heel lang kennen zou je denken.

Nou, niet dus. We kenden elkaar niet. Pas toen we allebei lid waren bij dezelfde studentenvereniging en bij elkaar in huis kwamen te wonen, leerden we elkaar kennen. Nu hebben wij nooit het idee opgevat om samen te daten, maar je snapt waar we naartoe willen met deze uiteenzetting… Het is niet vanzelfsprekend dat je die leuke christelijke single zomaar tegen het lijf loopt. Voor ons was de studentenvereniging de plek waar we in no-time super veel mensen hebben leren kennen en nieuwe vrienden hebben gemaakt. Maar als je daarna aan het werk gaat, in het weekend je huishouden doet, af en toe nog sport en al je bestaande vriendschappen wilt onderhouden, en ohja, toch ook wel graag met een christen zou willen daten, waar kom je die dan tegen?

Dat dachten wij ook. En dus, zie hier: ROOTS dating. ROOTS is de plek waar je online op een laagdrempelige manier met andere christelijke singles in contact komt. Wij vinden dat (online) daten leuk moet zijn, geen taboe en al helemaal niet gênant. Met veel hulp, uit allerlei hoeken hebben we een website kunnen maken die anders is dan andere (christelijke) datingsites. Want anders, dat is het!

Deze datingsite voldoet volledig aan onze wensen. En geloof ons, dat waren er héél veel. Een kleine greep uit die wensen?

  • Wij willen een datingsite waar je blij wordt van het aanmaken van een profiel. Iets waar je energie van krijgt in plaats van dat de moed je in de schoenen zakt, omdat je een ellenlange vragenlijst moet invullen.
  • Een website waar je eenvoudig kunt laten zien waar jouw interesses liggen en waar jij blij van wordt.
  • Waar rekening wordt gehouden met je privacy en waar je je ex-, of werkgever uit je match-lijst kunt verwijderen (lees: kunt blokkeren) op het moment dat dit toch je type niet blijkt te zijn.
  • Een website waar je andere christelijke singles ontmoet, maar niet in een kerkelijk hokje wordt gestopt.

En wat we vooral belangrijk vinden is dat jij met je profiel kunt laten zien wie je bent. Je kunt er al je creativiteit in kwijt. Maar het aanmaken van je profiel is zo eenvoudig, dat je geen aangeboren creatieveling hoeft te zijn om er iets leuks van te maken. Ons idee is een datingsite die fris, oprecht, toegankelijk en wellicht een beetje Rotterdams is. Oftewel een tikkie direct. Je maakt tenslotte een profiel aan om iemand te ontmoeten, dus ga dat ook vooral doen!

Ohja, nog dit:

Onze missie is geslaagd als we jou in contact kunnen brengen met een leuke date! We doen dit zonder al te veel kaders of vakjes op te stellen. Mocht je ergens een drempel ervaren, laat je het ons dan weten? Dan denken we graag met je mee! Deze datingsite zoals hij nu is, is precies wat wij in gedachten hadden. We zijn er niet alleen supertrots op, maar ook heel enthousiast over. We hopen dat je dat gevoel met ons deelt!

Veel date-plezier toegewenst!

Rianne en Jorieke

 

Ontmoet de leukste christelijke singles

Volg ROOTS

Volg ROOTS dating op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.