Wat maakt ROOTS anders?

Kijk, datingwebsites zijn er al, en ook op de christelijke datingmarkt zijn verschillende partijen actief. Toch vonden wij dat het tijd werd voor een nieuw christelijk dating initiatief. Wij snappen ook wel dat je liever iemand in het ‘echt’ tegenkomt en wellicht wat sceptisch bent over een datingsite. Wij vinden dat online daten leuk en juist niet ongemakkelijk moet zijn; en helpen graag een handje om dat te bewerkstelligen. Dit doen we met een website waar je energie krijgt van het maken van een profiel en waar je op een laagdrempelige manier met andere christelijke singles in contact komt.

Je ontdekt het snel genoeg, maar toch een aantal dingen waarin ROOTS anders is:

 • ROOTS gaat uit van de kracht van beeld

  Je profiel bestaat voornamelijk uit foto’s en filmpjes. Hierdoor krijgt jouw potentiële date in één oogopslag een idee van wie jij bent en welke dingen je leuk en interessant vindt. Je kunt een toelichting geven bij het beeld dat je gekozen hebt.

 • Een profiel aanmaken is super eenvoudig

  Binnen no-time (lees: 5 minuten) heb je een profiel op ROOTS aangemaakt. Je kunt er al je creativiteit in kwijt. Het aanmaken van je profiel is zo eenvoudig, dat je geen aangeboren creatieveling hoeft te zijn om er iets leuks van te maken. 

 • Nieuwe profielen worden handmatig gecheckt

  Moest je even een drempel over om je aan te melden? Snappen we heel goed! Maar nu je eenmaal een profiel hebt, wil je niet dat er allemaal ‘mafkezen’ rondzwerven op de site. Mensen die wel jouw profiel bezoeken, maar niet op zoek zijn naar een relatie. Daarom worden alle profielen handmatig gecheckt voordat ze online komen en vindbaar zijn in de database. Daarmee proberen we ervoor te zorgen dat de matches die we aan je voorstellen goede intenties hebben.

 • Geen christelijke hokjes

  ROOTS is een christelijke datingsite en we gaan ervan uit dat je er bewust voor kiest op zoek te gaan naar een partner die christelijk is. Het is niet mogelijk om te selecteren op kerkelijke achtergrond, want we willen geen christelijke hokjes creëren. Er zijn wel verschillende manieren om aan te geven wat het christelijk geloof of een bepaald kerkgenootschap voor jou betekent. Je kunt daar direct veel over kwijt, maar je kunt ook besluiten daar op een later moment met iemand over door te praten.

 • ROOTS is echt een datingsite, geen community

  Dat betekent dat wanneer jij als vrouw op zoek bent naar een man, we je alleen profielen van mannen tonen en je kunt niet zien welke andere vrouwen er actief zijn op de site. Heb je toch helemaal geen zin in, dat je kunt zien dat jouw buurvrouw ook een oogje heeft op die ene leuke single?!

 • Lekker overzichtelijk

  Op ROOTS kun je heel eenvoudig zien wie jouw profiel hebben bekeken, wie jou een berichtje heeft verstuurd en wie van je matches zijn of haar profiel heeft geüpdatet. Zo mis je niks en heb je een makkelijk aanknopingspunt om eens een berichtje te sturen. Toch spannend, zo’n berichtje sturen? Laat iemand dan weten dat je zijn of haar profiel leuk vindt door een duimpje op te steken! Misschien is dat voor je match dan het seintje om de stoute schoenen aan te trekken en digitaal op jou af te stappen.

 • Jouw berichtjes zijn privé

  Logisch toch?! Niemand die achter de schermen mee kan kijken. Bedenk wel dat je altijd bij ons melding kunt maken van berichtjes die volgens jou niet door de beugel kunnen en niet thuishoren op de site.

 • Niet op date met je baas

  Elke dag worden er nieuwe matches aan je voorgesteld. Maar stel dat die ene match nou net je ex, collega of je werkgever is… daar zit je niet op te wachten. Daarom heb je altijd de mogelijkheid om een profiel te blokkeren. Deze persoon verdwijnt dan uit je lijst met matches en jouw profiel is voor hem of haar niet meer zichtbaar.

Hebben we je kunnen overtuigen van de goede ideeën achter ROOTS? Ontdek het zelf!

Probeer ROOTS nú gratis!

Ontmoet de leukste christelijke singles

Volg ROOTS

Volg ROOTS dating op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.