Hoe werkt ROOTS dating?

Daten bij ROOTS werkt anders dan via andere (christelijke) datingsites. Bij ROOTS draait het voornamelijk om beeld. We geloven namelijk dat een afbeelding meer zegt dan 1000 woorden en dat je door foto’s en video’s veel makkelijker laat zien wie je bent en waar je enthousiast van wordt. Ook geeft het jou een beter beeld van andere christelijke singles. Het biedt je meer aanleiding om een gesprekje aan te knopen en een leuk berichtje te sturen. Daarnaast weet je zo beter wat je kunt verwachten als je besluit met iemand te daten.

Jouw profiel

Het grootste verschil met andere datingsites is dat je profiel bij ROOTS één grote collage is die je helemaal zelf kunt samenstellen. Het is een soort prikbord waar je foto’s en video’s van je zelf en je interesses op kunt plaatsen. Alles is mogelijk, vakantiefoto’s uit je eigen repertoire, maar ook filmpjes van een optreden van je favoriete band die je vindt op Youtube. Je matches zien zo in een oogopslag wie jij bent en wat je leuk vindt. Het aanpassen van je profiel is heel gemakkelijk. Je plaatst eenvoudig nieuwe foto’s en filmpjes op je profiel om het up to date te houden.

In het kort

Bij dit item op een ROOTS profiel vertel je in het kort wie je bent. Het gaat voornamelijk om standaardinfo als je leeftijd, opleidingsniveau, beroep etc. Een aantal van deze categorieën wordt gebruikt als info voor de zoekmachine. Je kunt dus ook invullen waar je naar op zoek bent. Omdat we met ROOTS een plek willen bieden waar christelijke singles elkaar kunnen vinden, is er ook een kopje ‘Kerk’. Je kunt zelf bepalen wat je daar invult; het kerkgenootschap waar je bij aangesloten bent of simpelweg of je wel of niet actief bent. It’s up to you, laat het vooral een aanknopingspunt voor een gesprek zijn.

Interview

Jezelf op een spontane en originele manier voorstellen is soms best lastig. En hoe kun je jezelf nu goed onderscheiden van die andere singles als zij ook heel erg van reizen en sporten houden?! Daar hebben we wat op bedacht. Naast je collage, wat de eyecatcher van je profiel is, stellen we je een aantal bijzondere vragen. Je kiest zelf welke vragen je leuk vindt en waar je een antwoord op wilt geven. Misschien is jouw antwoord dé aanleiding voor jouw match om eens door te vragen en een gesprekje te starten.

Persoonlijkheid

Met het invullen van de persoonlijkheidstest help je ons achter de schermen om je te koppelen aan jouw perfecte match. Door de test ontstaat er een profiel van jou en de zaken die je belangrijk vindt in het leven, hoe denk jij bijvoorbeeld over politiek, cultuur, religie en familie? De antwoorden die je geeft zijn niet zichtbaar voor je matches, maar er verschijnt wel een omschrijving van je uitslag op je profiel. Deze omschrijving kun je aanpassen als je dat wilt! Je kunt deze ruimte vervolgens ook gebruiken om jezelf te omschrijven of dat te laten doen door iemand die jou goed kent.

Match!

Bovenstaande items zorgen voor een compleet profiel, wanneer je alles hebt ingevuld kun je opzoek gaan naar jouw matches. Dat doe je bovenaan via de knop ‘Matches’. Er verschijnt een overzicht van de christelijke singles die aansluiten op jouw profiel. Wanneer je een iemand tegenkomt die je leuk vindt, kun je dit laten zien op zijn of haar profiel. Dit kan door middel van een duimpje, een reactie op een foto of het sturen van een berichtje. Je kunt de matches in het overzicht laten staan om er later (nog eens) naar te kijken.

Mocht je nou je ex of leidinggevende tegenkomen op ROOTS, dan kunnen we ons voorstellen dat je liever niet wilt dat we zijn of haar profiel nog tonen. Dat kan, daar is een knop voor. No hard feelings hé, maar soms ben je nou eenmaal gewoon geen match. Check het overzicht van je matches regelmatig, want elke dag zoeken we voor jou naar nieuwe matches.

Chatfunctie

Je kunt via ROOTS berichtjes sturen, maar we hebben ook een chatfunctie. Aan de rechterkant van je profiel zie je wie van jouw matches online zijn. Wanneer je een chatgesprek start, verschijnt er een mix van de interesses uit jullie profielen. Zo heb je altijd iets om over te praten en kom je snel meer over elkaar te weten.

Naast bovengenoemde functies heeft ROOTS nog veel meer te bieden, waar wacht je nog op?

Ontdek het zelf!

Daten op ROOTS

ROOTS is dé christelijke datingsite, benieuwd hoe het werkt? Lees meer!