FAQ en Contact

Een veel gestelde vragen pagina is natuurlijk een beetje vreemd voor een website die nog maar net bestaat. Toch hebben we hieronder wat info op een rij gezet. Heb jij een vraag die hieronder niet beantwoord wordt, of snap je het antwoord niet? Mail je vraag dan gerust naar info@rootsdating.nl, we helpen je graag verder.

Ook als je feedback hebt, horen we graag van je, we staan altijd open voor verbeteringen en werken er hard aan om de beste christelijke datingsite van Nederland te zijn.

Inschrijven

 • Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven bij ROOTS is heel eenvoudig. Klik op de homepagina op de knop GRATIS PROBEREN. Vervolgens vul je je voornaam en je e-mailadres in. Let op, de voornaam die je invult is ook de naam die op je profiel komt te staan. Je kiest je wachtwoord en klikt weer op de knop GRATIS PROBEREN.

Hiermee geef je aan dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden, het cookie-beleid en het privacy-beleid. Hierna ontvang je van ons een mail waarmee je je e-mailadres kunt bevestigen. Daarna sta je geregistreerd bij ROOTS.

 • Ik heb me ingeschreven, wat nu?

Wanneer je bent geregistreerd kun je aan de slag met het maken van je profiel. Je wordt daarin stap voor stap begeleid. Je geeft in het kort aan wie je bent en wat je zoekt. Daarnaast maak je een collage van foto’s en filmpjes die meer over jou en je interesses vertellen.

Wanneer je profiel compleet is, ontvang je direct een overzicht van je eerste matches. Een compleet profiel wordt eerst door ons gecheckt en wordt daarna pas zichtbaar voor andere leden.

 • Hoe ziet een compleet ROOTS profiel eruit?

Het leuke aan een profiel bij ROOTS is dat je het helemaal naar je eigen wensen en met je eigen interesses kunt invullen. Om je een idee te geven van hoe jouw profiel eruit kan komen te zien, vind je HIER een voorbeeld.

Inloggen

 • Ik krijg een foutmelding bij het inloggen, wat nu?

Probeer nogmaals in te loggen in een andere webbrowser (bijvoorbeeld: Google Chrome of Firefox). Als je problemen blijft ervaren, mail dan even naar support@rootsdating.nl.

 • Ik wil mijn ROOTS wachtwoord opnieuw aanvragen, hoe doe ik dat?

Je kunt je wachtwoord opvragen via de volgende link: https://app.rootsdating.nl/#/account/wachtwoord-vergeten/

Veilig daten op ROOTS

 • Wie kan mijn profiel bekijken?

Alleen andere leden van ROOTS kunnen jouw profiel zien. De afbeeldingen, foto’s en tekst die je op jouw profiel hebt geplaatst, zijn niet te vinden op Google of ergens anders buiten ROOTS. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf matches te blokkeren. Deze match wordt dan niet meer aan jou getoond en hij/zij kan ook jouw profiel niet meer zien.

 • Worden profielen op ROOTS gescreend?

Ja! Elk profiel wordt handmatig en systematisch door ons bekeken en gekeurd. Wanneer wij twijfelen aan de echtheid van een profiel of de intenties van degene die een profiel heeft aangemaakt, keuren we het profiel af. Ook profielen met content in strijd met artikel vijf van onze gebruiksvoorwaarden worden niet toegestaan op ROOTS. Mocht je toch een profiel tegenkomen dat niet op ROOTS zou mogen staan, meld dit dan alsjeblieft via info@rootsdating.nl.

 • Zijn mijn gesprekken privé?

Ja! De berichtjes die je stuurt of de chatgesprekken die je voert, zijn alleen voor jou en je match zichtbaar, niet voor de redactie of voor anderen. Wees zelf wel voorzichtig met de (privacygevoelige) info die je deelt met je matches.

Full Membership

 • Hoe word ik Full Member?

Pas je profiel eenvoudig aan naar een Full Membership door op de knop WORD FULL MEMBER te klikken. Vervolgens word je doorgestuurd naar het (veilige) betaalscherm. Hier kun je kiezen welk soort abonnement je wilt en kun je eventueel een kortingscode invullen.

 • Wat kost een Full Membership?

Kijk op de pagina ROOTS prijzen voor meer info.

 • Wat zijn de voordelen van een Full Membership?

Met een Full Membership stuur je (onbeperkt) berichtjes en kun je alle berichtjes die je ontvangt lezen en bewaren. Ook kun je chatten met je matches die net als jij een Full Membership hebben.

Welke functionaliteiten kan je gebruiken?gratisFull Member
Matches Ontvangencheck-box-greycheck-box-blue
Zoekencheck-box-greycheck-box-blue
Like sturen & ontvangencheck-box-greycheck-box-blue
Berichten Lezencheck-box-blue
Berichten Sturencheck-box-blue
Chattencheck-box-blue

 

 • Hoe kan ik op ROOTS betalen?

Betalen kan heel eenvoudig met iDEAL.

 • Mijn net afgesloten Full Membership werkt nog niet, wat nu?

Heb je zojuist een Full Membership afgesloten en kan je nog niet chatten of mailen? Log dan even uit door in het menu van je profiel op ‘Uitloggen’ te klikken. Het enige wat je nog hoeft te doen is opnieuw in te loggen. Werkt je Full Membership nog steeds niet? Neem dan contact op met ons via info@rootsdating.nl.

 • Hoe zit het met mijn herroepingsrecht?

Je hebt het recht om, zonder opgaaf van redenen, gebruik te maken van je herroepingsrecht. Wat betekent dat je tot 14 dagen na het aangaan door betaling van het Full Membership op deze beslissing mag terugkomen. Voor het herroepen kun je gebruik maken van het model herroepingsrecht als gevoegd in deze bijlage. ROOTS betaalt je zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terug. Als je hebt ingestemd om de levering van dienst te laten beginnen tijdens de herroepingstermijn én je gebruik hebt gemaakt van de dienst behoudt ROOTS het recht voor om voor dit gebruik een redelijke vergoeding te rekenen. Deze vergoeding is vastgesteld op €1,50 per dag dat de dienst door jou is gebruikt tot de herroeping van jouw abonnement. Dit bedrag zal verrekend worden met de som van het te herroepen.

 • Kan ik mijn Full Membership pauzeren?

Het is niet mogelijk om je membership op pauze te zetten.

Jouw ROOTS profiel

 • Hoe plaats ik foto’s op mijn profiel?

Je kunt op verschillende manieren foto’s en video’s op je profiel plaatsen. Je kunt gebruik maken van de zoekmachine, Youtube of eigen materiaal van je computer. Eventueel kun je er nog bij schrijven waarom deze foto iets over jou vertelt.

 • Hoe wijzig ik mijn profielfoto?

Klik op de foto die jij als profielfoto wilt instellen. Rechts onderin verschijnt de optie: ‘ Stel in als profielfoto’. Wat belangrijk is bij het kiezen van je profielfoto, is dat je er goed zichtbaar en herkenbaar op staat. Zo krijgen je matches een goed beeld van wie je bent.

 • Hoe verwijder ik berichten?

Berichten verwijder je uit je inbox door op het kruisje in het bericht te klikken.

 • Hoe verwijder ik mijn matches?

Je kunt matches verwijderen door naar het profiel van de betreffende persoon te gaan. Onderaan vind je de optie: ‘Dit profiel niet meer tonen’. Wanneer je daarop klikt, verdwijnt je match uit jouw overzicht, je inbox en je chatlijst. Deze match kan vervolgens jouw profiel ook niet meer zien en geen contact met je opnemen.

Functionaliteiten

 • Kan ik zelf zoeken op ROOTS?

Ja, dat kan! Dagelijks worden er nieuwe christelijke matches aan je voorgesteld, maar daarnaast kun je ook zelf op zoek naar andere members. Met de zoekfunctie filter je eenvoudig op leeftijd, woonplaats, afstand in km’s en online status. Met een Full Memberschip kun je ook filteren op opleidingsniveau.

 • Hoe werkt dat matchen precies? Hoe word ik gematcht?

De dagelijkse nieuwe matches stellen we aan je voor op basis van de gegevens die je bij ‘ik in het kort’ hebt ingevuld. Daarnaast wordt ook de uitslag van de persoonlijkheidstest meegenomen, mits je die hebt ingevuld natuurlijk.

 • Dat matchingpercentage, waar is dat op gebaseerd?

Het matchingpercentage is enkel gebaseerd op de uitslag van je persoonlijkheidstest.

 • Hoe werkt de chatfunctie?

Chatten is heel eenvoudig en is soms fijner dan berichtjes sturen wanneer je met iemand een gesprek wilt voeren omdat het wat sneller gaat.  Daarnaast kun je alleen chatten als je allebei online bent. Berichten sturen kan ook als je match niet online is. In je contactenlijst, aan de rechterkant, staan de matches waarmee jij kunt chatten.

Wanneer je op een match klikt, verschijnt er een tekstveld en wordt er een mix van jullie profielen weergegeven. Zo heb je altijd iets om over te praten.  Wil je even rustig op ROOTS rondkijken of met alleen die ene leuke match chatten zonder gestoord te worden? Leden met een Full Membership kunnen zichzelf tijdelijk onzichtbaar maken. Zo heb je geen chatbutton op je profiel en heb je geen online status in de contactlijst.

 • Hoe zie ik of een match online is?

Dat zie je aan het groene bolletje naast de naam van je match. Bij een grijs bolletje is iemand offline.

 • Is het mogelijk op een match te blokkeren?

Ja, dat is zeker een optie. Als je wilt dat een profiel niet meer zichtbaar is (bijvoorbeeld omdat het je oude werkgevers is, of je ex) dan klik je op ‘Dit profiel niet meer tonen’ onderaan het profiel van de betreffende persoon. Het profiel wordt dan uit je matchingslijst gehaald en ook jouw profiel is voor de ander niet meer zichtbaar. Op deze manier kan die persoon ook geen contact meer met je opnemen.

 • Ik kan geen berichten lezen en/of versturen, hoe zit dit?

Alleen met een Full Membership kun je berichten lezen en versturen. Wanneer je geen Full Membership hebt, kun je je matches bekijken en profielen liken.

Automatische verlenging

 • Waarom wordt mijn Full Membership automatisch verlengd?

Bij ROOTS wordt je Full Membership automatisch verlengd. Zo kun je onafgebroken chatten en altijd je berichtjes teruglezen. Mocht je je abonnement op willen zeggen (bijvoorbeeld omdat je de liefde van je leven hebt leren kennen en je ROOTS niet meer nodig hebt ;-)) dan kun je eenvoudig je abonnement opzeggen.

 • Hoe stop ik de automatische verlenging?

Nadat de periode van één, drie, zes, of twaalf maanden van je Full Membership is afgelopen, wordt je membership voor onbepaalde tijd met maximaal één maand opzegtermijn verlengd. Je kunt dit eenvoudig stopzetten vanaf 24 uur na je aankoop. Ga dan, nadat je bent ingelogd naar het menu, rechtsboven in je scherm. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Abonnement’. Vink daarna ‘Nee’ aan bij het kopje ‘Automatisch verlengen’. Je Full Membership loopt vervolgens aan het einde van je huidige verlenging (maximaal één maand) af.

Uitschrijven

 • Ik heb de liefde van m’n leven gevonden en wil m’n profiel verwijderen. Hoe doe ik dat?

Wanneer je niet langer wilt daten via ROOTS, kun je je profiel verwijderen door in het menu naar ‘Instellingen’ en dan ‘Account’ te gaan. Vervolgens typ je nogmaals je wachtwoord in en klik je op ‘verwijder mijn account’.

Toch spijt? Je kan direct met hetzelfde e-mailadres een nieuw ROOTS profiel aanmaken. Let op! Als je je account verwijdert terwijl je een actief Full Membership hebt, wordt ook je Full Membership verwijderd. Je kunt dit niet ongedaan maken. Dit betekent dat je opnieuw zult moeten betalen als je weer van alle functionaliteiten gebruik wilt maken.

 • Kan ik m’n profiel tijdelijk offline halen?

Nee. Je kunt je profiel wel incompleet maken waardoor je profiel niet meer wordt gematcht of gevonden wordt in de zoekfunctie.

ROOTS App

 • Is er een mobiele app voor ROOTS?

Nog niet helaas. Maar gelukkig is de website wel goed mobiel toegankelijk zodat je op elk moment je profiel kunt checken of een berichtje kunt sturen.

ROOTS acties

 • Zijn er op dit moment acties?

Voor actuele acties raden we je aan om ROOTS Up-to-date, mailings en social-mediakanalen in de gaten te houden. Dan weet je zeker dat je niks mist.

 • Organiseert ROOTS ook evenementen?

Zeker! Wil je op de hoogte blijven van de evenementen, houd dan ROOTS Up-to-date, mailings en social-mediakanalen in de gaten. Wil je een evenement organiseren in samenwerking met ROOTS dating? Stuur dan een mailtje naar info@rootsdating.nl.

Contact ROOTS team

Toch nog vragen? Mail je vraag naar info@rootsdating.nl, we helpen je graag verder en doen ons best je mail zo snel mogelijk te beantwoorden. Ook als je suggesties hebt voor het verbeteren van de website, houden we ons van harte aanbevolen!

Klachten en geschillen

Vervelend als je ergens niet tevreden over bent, dit horen we uiteraard graag van je! Mocht je een klacht of suggestie hebben, dan kun je die mailen naar info@rootsdating.nl. We doen ons best om je bericht zo snel mogelijk te behandelen.

Christelijk karakter

 • Waaruit blijkt dat ROOTS anders is dan niet christelijke datingsites?

ROOTS richt zich op christelijke singles, uit alle kerkgenootschappen of stromingen. Wij faciliteren dat je op een laagdrempelige manier met andere christelijke singles in contact komt, maar het gesprek daadwerkelijk starten is natuurlijk iets dat je zelf moet doen. Het christelijke karakter komt met name naar voren in de interviewvragen. In deze vragen kun je meer kwijt over wat het geloof voor jou betekent.
We kiezen hierbij specifiek voor open vragen. Je kunt daardoor zelf bepalen wat en hoeveel je hierover wilt vertellen.

Wat we ook erg belangrijk vinden bij ROOTS, zijn duurzame relaties. We hopen echt dat je iemand ontmoet waarmee je een gezonde, leuke, langdurige relatie op kunt bouwen. Wij geloven daarbij meer in een leuk profiel gevuld met jouw interesses en andere dingen die belangrijk voor je zijn, dan in een huidige datingtrend waarbij je simpelweg naar links of rechts swiped, op basis van een profielfoto.

ROOTS is opgezet en wordt beheerd door christenen. We proberen een omgeving te creëren waar ruimte is voor iedereen. Mocht je toch ergens aanstoot aan nemen, laat je het ons dan weten via info@rootsdating.nl!

 • Waarom moet ik mijn kerkgenootschap invullen?

ROOTS is een datingsite waarop christelijke singles elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen leren kennen. Je kerkgenootschap zegt niet alles over jou en de manier waarop je christen bent. Daarom is het een open vraag. Je kunt zelf bepalen wat je er over kwijt wilt. Je kunt je kerkgenootschap invullen, maar de ruimte bijvoorbeeld ook gebruiken om aan te geven of je wel of niet actief kerkelijk betrokken bent.

 • Kan ik gematcht worden op kerkgenootschap?

Matchen op kerkgenootschap is niet mogelijk. Wel kun je op het profiel van je match zien hoe hij of zij zijn kerkgang of -genootschap omschrijft. Dit lees je in het stukje ‘ik in het kort’. Je kunt er natuurlijk ook naar vragen via een (chat)berichtje. Bij de interviewvragen kun je er voor kiezen meer te vertellen over wat het geloof voor jou betekent.

Samenwerken

 • Ik zie mogelijkheden voor een leuke samenwerking, hoe gaat dat in z’n werk?

Wij staan altijd open voor leuke mogelijkheden om samen te werken. Wil je bijvoorbeeld adverteren bij ROOTS, iets over ons schrijven of wil je samen met ons een leuke speeddate organiseren? Mail dan naar marketing@rootsdating.nl en wie weet kunnen we samenwerken.